Blog over restaurants

Hete bliksem met Appel & Peer

Hai lieve volgers!

Vandaag hebben wij weer een nieuw recept voor jullie uitgeprobeerd! Dit keer van Zoetezusjes. Ze hadden een recept voor hete bliksem met Appel en Peer 😋

Wij zijn sowieso gek op stamppotjes en hete bliksem had ik eigenlijk nog nooit gemaakt. De combinatie met Appel en Peer leek mij erg lekker vooral ook met het zoute erbij van de spekjes. 

Wij moeten zeggen, het recept is erg geslaagd. Heel lekker het zoute met het zoete. Hele goede combi. Wij delen het recept van zoetezusjes dan ook graag met jullie zodat jullie het zelf ook kunnen gaan maken! 

Hierbij het recept. 

 


INGREDIENTEN:

•1 kilogram kruimige aardappelen

•250 gram spekreepjes

•2 appels, 3 peren

•1 rundvleesbouillonblokje

•70 gram boter

 

BEREIDINGSWIJZE

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

2. Smelt in een grote pan 20 gram boter en bak hierin de spekjes ongeveer 5 minuten.

3. Voeg dan het bouillonblokje en een halve liter water toe. Breng dit aan de kook en voeg dan de aardappelen toe. Laat dit een kwartiertje koken.

4. Snijd ondertussen de peren en appels in stukken. Voeg deze toe als de aardappelen een kwartiertje hebben gekookt.

5. Kook dit geheel nog 10 minuten.

6. Stamp het geheel tot een stamppot samen met 50 gram boter.

Smakelijk eten! Liefs,

Sweet & Spicy