Blog over restaurants

Appeltaart van Miljuschka

Ik ben echt dol op appeltaart en ook op Miljuschka 😍 Zij is mijn voorbeeld niet alleen met haar kookkunsten maar ook met haar persoonlijkheid! 

Nu ben ik dus echt fan van appeltaarten maar zelf dus nog nooooit gebakken 😱. Ik weet het, schandalig! Dus vandaag was de dag om het eens te gaan doen! 

Ik vond dit recept bij Miljuschka, dus deze ben ik gaan proberen. Ik moet zeggen het is een plaatje om te zien ☺️. Een leuke bijkomstigheid is dat je huis heerlijk naar appeltaart ruikt. I ♡ it! 

Het recept komt dus van Miljuschka, maar ik deel dit ook erg graag met jullie! 

Veel bakplezier! 👩‍🍳


INGREDIENTEN   

Deeg:

250 g suiker

350 g bloem

2 tl bakpoeder

125 g roomboter op kamertemperatuur

3 eieren

1 mespunt zout

Vulling:

1,5 kg appels (mix van goudreinet en jonagold)

1 el kaneel of koekkruiden 75 g rietsuiker

500 ml slagroom

1 vanillestokje

Extra nodig:

keukenmachine met deeghaak deegroller

plasticfolie

springvorm 24 cm

 

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 1 UUR EN 25 MINUTEN

1. Meng de suiker, bloem en bakpoeder met de hand. Meng de boter, 2 eieren en het zout erdoor en kneed tot een deeg.

2. Was de appels. Snijd de goudreinetten in partjes en de jonagold appels in blokjes.

3. Maak 2 bollen van het deeg (één iets groter dan de andere). Rol beide bollen uit tussen 2 lagen plasticfolie.

4. Leg de deegplakken 10 minuten in de diepvries.

5. Verwarm de oven voor op 160˚C.

6. Meng de appels met de kaneel en 60 gram suiker.

7. Snijd de vanillestok overlangs open en schraap het merg eruit (bewaar de stok en doe in een pot met suiker of voeg toe aan een fles olijfolie of wodka).

8. Klop de slagroom met het vanillemerg. Bewaar in de koelkast.

9. Haal het deeg uit de diepvries.

Neem de grootste plak, trek een kant van de plasticfolie eraf en leg met de deegkant in de ingevette vorm. Trek nu de andere laag eraf. Druk het deeg aan op de randen en bodem. Vul de vorm met de appels.

10.Verwijder de plasticfolie van de andere deegplak en leg op de appels. Splits het derde ei en klop de dooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het deeg met de eidooier en bestrooi met de overige rietsuiker.

11.Bak de appeltaart minstens 1 uur in de oven. Laat iets afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in punten. Serveer met een dot vanilleslagroom.

Tip: je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.

Geniet ervan! Liefs

Sweet & Spicy