Blog over restaurants

Ravioli kaas met spekjes en champignons

Vandaag voor jullie een lekker pasta gerecht. Wij houden erg veel van pasta's. Dat word dan ook regelmatig gemaakt hier! 

Voor vandaag dus een heerlijke Ravioli gevuld met kaas. 

Benodigdheden:

Voor de saus: 

150 gram ontbijtspek, in kleinere reepjes

100 gram geraspte Parmezaanse kaas

1 grote gesnipperde ui

1 ei

2 teentjes knoflook in kleine stukjes

4 eetlepels crème fraîche nootmuskaat,

zout en peper om de smaak te verfijnen

 


Benodigheden voor de pasta:

Ravioli kaas of een andere vulling

Kastanje champignons 

 


Bereiding voor de carbonara saus:

Het is handig om de ingrediënten hierboven alvast klaar te maken, dus snipper de ui alvast, rasp de kaas alvast, snijd de spek alvast in kleine reepjes, etc.

Het vijf-stappenplan:

1. Verhit olie in de pan en bak hier de ontbijtspek in.

2. Voeg na een minuutje de gesnipperde ui toe

3. Meng de kaas, het ei en de crème fraîche in een aparte (kleine) schaal en breng het op smaak met nootmuskaat en peper/zout.

4. Giet dit mengsel bij de spekjes en de ui, roer alles lekker door.

5. Warm het geheel op een laag vuur helemaal op.

Een stap welke eventueel kan worden toegevoegd, is het opzetten van de pasta als je pasta carbonara gaat maken.

Voor de pasta:

Kook de ravioli deze hoeft vaak maar 5 minuutjes.

Bak ondertussen de kastagnechampignons. Voeg de pasta erbij. Roer de heerlijke saus erdoor en je pasta is klaar! 

Ik raspte er nog oude geitenkaas over. 

Voor een vega versie dat maken we ook vaak. Dan gebruiken we paddestoelenmix en verse spinazie. 

Eet smakelijk! 

Liefs

Sweet & Spicy