Blog over restaurants

Geb. Spinazie met champignons & kipschnitzel

Vanavond hebben wij weer een receptje uitgeprobeerd uit het laatste jumbo boekje nummer 10. Dit keer gaan we de gebakken spinazie met champignons en kipschnitzel maken. Lees snel verder hoe je dit doet!

 

Hoofdgerecht • 25 min +18 min oventijd • 4 personen

Benodigheden:

* 1 knolselderij 

* 6 el olijfolie 

* 1 zak aardappelblokjes 600gr

* 1 bakje kastagne champ. 250gr

* 4 kipschnitzel

* 1 teentje knoflook

* 1 zak gewassen spinazie 400 gr.

* 1 citroen schoongeboend 

 


1. Verwarm de oven voor tot 220°c. Snijd de knolselderij in even grote blokjes als de aardappels. Verdeel de knolselderij over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olie. Rooster de knolselderij 5 min. In de voorverwarmde oven. Schep dan de aardappelblokjes door de knolselderij en plaats terug in de oven. Rooster alles in ca. 13 min. Gaar en goudgeel. 

2. Verhit in een wok of hapjespan 2 el olie en bak de champignons rondom aan. Verhit ondertussen in een ruime koekenpan de resterende 2 el olie en bak de schnitzels in ca. 10 min. goudgeel en gaar.  

3. Pers de knoflook uit boven de champignons. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend in 3-4 min. slinken. Rasp de gele schil van 1/2 citroen boven de spinazie. Pers de helft van de citroen uit. Breng de spinazie op smaak met citroensap en versgemalen peper. 

4. Snijd de resterende 1/2 citroen in schijfjes.

5. Verdeel de aardappel- en knolselderijblokjes op 4 borden. Schep er de spinazie en schnitzels bij en garneer met de schijfjes citroen. 

 

Voedingswaarde p.p 572kcal, vet 16g, waarvan verzadigd 3g, koolhydraten 59g, waarvan suikers 2g, vezels 14g, eiwit 42g, zout 2,5g , groente 313g. 

Eet smakelijk! Liefs,

Sweet & Spicy