Blog over restaurants

Provençaalse tian met ui

Hai lieve volgers,

Vanavond hebben wij een nieuw receptje uitgeprobeerd. Zelf kende we dit nog niet dus het was echt helemaal nieuw voor ons. Wij houden erg van nieuwe dingen proberen. Dit recept komt van de Franse keuken dus dat trok ons wel aan om dit te gaan maken. Want wij houden wel van de Franse keuken. Dit recept vonden wij in het nieuwe jumbo boekje nummer 10. 

Provençaalse tian met ui

Hoofdgerecht • 4 pers. • 20 min. (+45min. Oventijd) 

• 5 el olijfolie 

• 2 teentjes knoflook

• 2 el Provençaalse kruiden

• 2 uien in dunne ringen

• 1 aubergine in plakken

• 6 Roma pruimtomaten in schijfjes 

• 2 bakjes geitenkaasschijfjes à 125 gr. Verbrokkeld 

• 1 stokbrood voor erbij & ronde bakvorm 24cm 

 


1. Verwarm de oven voor tot 180°. Vet de bakvorm in met 2 el olie. 

2. Pers het teentje knoflook uit boven de rest van de olie en meng er de provençaalse kruiden door. 

3. Leg de ui, aubergine en tomaat om en om in een cirkel in de bakvorm. 

4. Besprenkel de groente met de knoflook-kruidenolie. Verdeel de geitenkaas over de groente. 

5. Bak de groente 45 min. In de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en servers er stokbrood bij. 

 

voedingswaarde p.p

617 kcal, vet 29 g, waarvan verzadigd 12 g, koolhydraten 64 g, waarvan suikers 12 g, vezels 8 g, eiwit 21 g, zout 1.8 g, groente 238 g.

Eet Smakelijk! Liefs,

Sweet & Spicy