Blog over restaurants


Restaurant Soso

Waan je in tropische sferen bij Restaurant SoSo in Zoetermeer. Dit Zuid-Amerikaanse restaurant met Surinaams Javaanse twist laat jou echt genieten van heerlijk eten en geweldige cocktails 🍹voel je weer even op vakantie in dit sfeervolle restaurant. 

 


Restaurant SoSo heeft sinds kort een nieuwe menu kaart en deze mochten wij komen uit proberen voor jullie. 😍 Na een moeilijke tijd ,doordat de keuken was afgebrand toen ze net een jaar bestonden, hebben ze er weer iets prachtigs van gemaakt. Zonder keuken moesten ze inproviseren. Ze maakte alles op de bbq buiten met mooi weer en mochten soms de keuken van andere restaurants lenen. Ze deden hun best maar de kaart was heel klein en ze verloren wel wat vaste klanten die minder kwamen. 

Maar ze zijn terug, en hoe! 💪 Een prachtige nieuwe kaart met heerlijke gerechten en geweldige cocktails. Wij begonnen met een Malibu Coconut & de Pina Colada. De cocktails zagen er prachtig uit, vooral de Malibu, die werd geserveerd in een echte kokosnoot dus na het drankje kon ik nog de kokosnoot leeg lepelen. Heerlijk! 

De eigenaresse Brigitta oftewel Bri zoals ze ook vaak genoemd word, ging ons verrassen met heerlijke gerechten. Wij raden ook aan als je hier gaat eten zeg dan maar, doe maar iets. Dan krijg je echt de specialiteiten en geloof ons, je gaat rollend naar huis. 🤣

We begonnen met een heerlijke starter, een bord met verschillende hapjes. Natuurlijk de bara deze eet je met de appel chutney die erbij zit. Deze is Sweet & Spicy, jaja daar had Bri goed over nagedacht haha. Natuurlijk lag er ook de heerlijke bakabana op die eet je met de pinda sambal. En onze favoriet van dit bordje was de rendang kroket, heerlijk met de picalilly die erbij hoort! 

Toen kwam Bri het hoofdgerecht brengen, het was heel erg veel 😱 we dachten echt hoe gaan we dit op krijgen maar Bri had de oplossing: "gewoon door kauwen" haha dus dat hebben we gedaan en het is inderdaad goed gekomen! 

We kregen heerlijke zoete aardappel frietjes, een hele grote bucket (aanrader) met heerlijke nachos met kip ketjap, gesmolten kaas & mango salsa erop, crunchy kip met chili, de famous saté, heerlijke kip loempia en de home made kroepoek. 

Ook kregen we de bbq kip en de bbq sparerib met apart een pittigere saus erbij geserveerd. Dit was allemaal echt heel erg lekker! We hebben er echt van genoten 😋 

Als dessert hadden we een warm cakeje en een heerlijke bananen milkshake. Toen waren onze buikjes wel vol zeg maar haha Bri laat je niet met honger naar huis gaan. Ze stopt al haar passie in de zaak en het eten. Dat zie je en dat proef je! 

Jullie moeten zeker de nieuwe kaart gaan uit proberen en geniet van alles in dit heerlijke restaurant. Laat je verwennen door Bri dan heb je zeker een geslaagde avond!

Bri & personeel van SoSo heel erg bedankt voor de heerlijke avond en tot snel! 

Bbq kip & bbq sparerib

Homemade kroepoek

Bananen milkshake

Bucket

Liefs

Sweet & Spicy