Blog over restaurants

Hoi lieve volgers,

Zoals jullie al gezien hadden op social media zijn wij pas lekker op vakantie geweest in Kroatië. Wij willen jullie graag wat vertellen over deze omgeving. 

Wij zaten in Sibenik op camping Solaris. Een hele mooie camping aan het strand. Je kan hier met je tent of caravan staan, stacaravan huren of glamping doen. Maar er staan ook een aantal hotels of appartementjes. Zelf hadden wij een luxe stacaravan. We stonden aan de haven dus we hadden leuk uitzicht op de bootjes. De camping zelf is wel erg prijzig, dat was wel een minpunt. Voor te eten betaal je 3x zoveel als bijvoorbeeld net buiten de camping 5 min. Verderop. 

Het strand en de zee is prachtig hier. Zo  ontzettend blauw en helder. De eerste week hebben we dan ook lekker uitgerust op het strand. Het was ook 30° dus dan is zwemmen en relaxen heerlijk! Savonds kan je heerlijk gaan eten net buiten de camping. 


Wat moet je echt zien?

Er is heel erg veel te zien in de omgeving. Het stadje Sibenik is echt heel erg leuk! Heel erg veel trapjes want het ligt een beetje op een berg dus je sport gelijk goed hier door al die tredes. Je moet hier zeker even de mooie kathedraal gaan bekijken en daarnaast kan je helemaal naar boven gaan en daar een fort gaan bekijken. Ook heeft dit stadje een eigen strand waar je ook heerlijk kan vertoeven.

Hier zijn verder een hele hoop leuke winkeltjes en restaurantjes. Ik zou voornamelijk voor de konoba's gaan. Dat zijn traditionele restaurantjes. Later vertel ik hier even meer over. 

Wat je ook zeker moet gaan bekijken zijn de krka watervallen. Een half uurtje rijden  vanaf de camping. Je zou hier de hele dag kunnen vertoeven maar wij hebben de verkorte route genomen langst de watervallen. Je doet hier ongeveer 2,5 uur over als je lekker op je gemak doet. Het is echt prachtig om te zien. Met deze verkorte route ga je vanuit het dorpje eerst met een boot naar de plek toe en dan kom je gelijk bij de watervallen. Erg leuk en mooi om te zien. Bij de grootste waterval kan je ook lekker gaan zwemmen. Wij zijn niet gaan eten in het park maar lekker terug gegaan naar het dorpje waar de boot weer aankomt en daar gaan eten. 

De watervallen zijn echt adembenemend dus sla dit niet over als je hier op vakantie bent want het is echt de moeite waard! 

Verder zijn er een hele hoop leuke dorpjes en steden die je echt even moet gaan bekijken. Zoals split. Een grote stad maar erg leuk! Heel veel leuke straatjes en restaurantjes, café's & konoba's. Hele leuke winkeltjes en ook genoeg bezienswaardigheden. Je bent hier wel lekker een dagje zoet.  

Het haven dorpje Vodice is ook heel leuk te bezoeken. Vooral savonds dan staan er ook allemaal leuke kraampjes op de boulevard. Je kan hier heerlijk eten en cocktails  drinken. 

Vergeet het kleine eilandje primosten niet. Leuk als je even een rondje er loopt als je vanaf split komt. Het water is hier blauwer dan blauw. Het dorpje is heel oud. En je kan hier ook gewoon gezellig wat drinken en eten. 

Dus genoeg leuke stadjes en dorpjes te bekijken 😍

Vodice

Split

Split

Primosten

Primosten


De leukste eet tentjes!

Nu even wat tips voor jullie waar je echt even moet gaan eten in deze omgeving.

Zoals ik al eerder aangaf is het op de camping zelf erg prijzig. Dus wil je net buiten de camping lekker en betaalbaar eten dan raden wij zeker pizzeria Gastro italiano aan! Je eet hier echt heerlijke pasta's  en pizza's maar neem ook zeker eens een biefstuk of steak die zijn  geweldig mals. Je kan met een broodmes zo door het  vlees snijden zonder moeite. Het personeel is ook erg leuk en vriendelijk. We hebben hier wel een aantal leuke avonden gehad. Met de auto is het 5 minuutjes je kan het ook lopen dan is het 25 minuutjes. Kan je meteen al dat eten er weer vanaf lopen 😉

Als je in Sibenik bent ga dan zeker even eten bij konoba nostalgia. Een echte ervaring hier met producten uit de omgeving. Ga niet te laat want mensen staan hier buiten te wachten op een plekje en omdat alles vers is kan het zijn dat savonds de vis op is. Ze hebben hier een hele kleine kaart waardoor ze alle aandacht aan jou en het eten kunnen geven. Ook hebben ze wijn en bier die speciaal voor hun in de omgeving word gemaakt. Echt een geweldige avond hier gehad.

Ook moet je even naar she bistro overdag kan je hier heel veel lekkere en gezonde ontbijtjes en lunches nuttigen maar savonds is het dakterras open waar je heerlijke cocktails kan drinken. Het is het enige dakterras in Sibenik dus het is dan ook de hotspot hier!

Wij hopen dat jullie iets aan deze tips hebben, maar ga vooral zelf op ontdekkingsreis en geniet van al het moois dat Kroatië te bieden heeft 😍

Liefs

Sweet & Spicy