Blog over restaurants

Hai lieve volgers,

We zijn er weer! Dit keer zijn wij gaan eten bij Restaurant Samen in Gilze.  Mijn (spicy) moeder woont daar en we gingen dus gezellig even eten. We hoorde dat ze hier mosselen hadden dus dat moesten we natuurlijk even gaan uit proberen. 

Het is een heel gezellig restaurant. Leuk terras ook buiten en binnen is het ook mooi ingericht een beetje stoere stijl met leren stoelen etc. Een mooie grote open keuken wat ik altijd erg fijn vind. 

We werden fijn ontvangen en onze tafel stond al ingedekt klaar. We begonnen met een broodje met smeersels, dit was kruidenboter, truffelmayonaise & gewone boter. Pluspunt is dat het broodje warm was dus ook heerlijk vers. Ik nam een lekkere sauvignon blanc, Sweet een Leffe en mijn moeder een vers geperste sinaasappelsap. 

Broodje met smeersels

Mijn moeder en ik gingen daarna uiteraard voor de mosselen. Wat ik erg leuk vond is dat we konden kiezen uit drie verschillende bereidingen, wijn, bier of knoflook.  Wij kozen voor de knoflook bereiding dit keer. 

Sweet houd niet van mosselen dus die koos voor een heerlijke varkens Rib-Roast met bearnaise saus en dikke frieten. 

De mosselen waren echt heel erg lekker bereid. Smaakte top! Lekker met wat frietjes en sausjes erbij geserveerd. De sausjes heb ik niet bij de mosselen gebruikt want dat was zonde van de lekkere smaak die ze al hadden van de bereiding. 

Ook de Rib-Roast van Sweet was heerlijk bereid. Saus vond hij ook heel erg lekker erbij!

Het personeel was ook erg vriendelijk wij hadden een nieuwe gastheer die er nog niet zo lang was begonnen met werken. Ondanks een beetje zenuwen deed hij het super goed en hebben we echt ook kunnen lachen met hem. 

Als afsluiter nam Sweet een Dame Blanche & mijn moeder en ik gingen allebij voor de witte chocoladecreme met frambozen. 

Mijn moeder vond het frambozen mengsel bovenop een beetje te zuur. Ik vond de combinatie zoet/zuur juist weer erg lekker. 

Het was een hele gezellige avond. Personeel van Samen heel erg bedankt voor het lekkere eten en de leuke avond. 

Tot de volgende keer! 

Dame Blanche

Witte chocoladecreme met Frambozen

Liefs

Sweet & Spicy