Blog over restaurants


Rondleiding Hertog Jan Brouwerij

Hai Lieve Volgers,

Wij waren laatst een weekendje in Arcen en daar hebben wij natuurlijk een bezoekje gebracht aan de Hertog Jan Brouwerij!

Echt heel erg leuk om te doen.  Bij de ticket krijg je ook nog een muntje  om na de rondleiding in de Hertog Jan Proeverij aan de overkant een lekker biertje te kunnen halen. 

De rondleiding is erg interessant, je ziet helemaal hoe het bier van Hertog Jan tot stand komt.

 

Hop

Daarnaast hadden we ook nog eens een hele leuke begeleidster die alles erg leuk & komisch vertelde. Dat maakte de rondleiding wel extra leuk natuurlijk! 

Helaas waren de ketels nu leeg dus konden we niet zien hoe het bier daarin gemaakt werd. Dat was wel jammer. 

 

Begeleidster

Uiteindelijk kwamen we ook bij de limited editions die ze ooit hebben gemaakt en nu dus niet meer te krijgen zijn. Wat wel heel leuk is is als je zo'n speciale fles gekocht heb je ze kan bewaren in de kelder van Hertog Jan. Ze bewaren het dan voor je met een kaartje eraan zodat je na een jaar of een aantal jaar het bier kan ophalen. Want na een paar jaar liggen is het nog lekkerder! 

Er waren ook twee mensen bij de rondleiding die hun papiertje mee hadden om hun speciale bier op te halen. Dat was erg leuk!

We hebben ook vier soorten bier tijdens de rondleiding mogen proeven dat vond ik wel extra leuk en speciaal. Bij andere  brouwerijen nog niet zoiets mee gemaakt. 

Na de rondleiding kregen we als geschenk ook een mooi Hertog Jan glas mee. Daarna zijn we naar de overkant gegaan, de Hertog Jan proeverij. Na ons gratis biertje hebben we nog een proeverij gedaan van de limited edition bieren. Hooghout, Zuidam & Rutte. Met Jenever is dat alle drie. Erg lekker! 

Komend jaar gaan ze een special edition maken gerijpt in bourbon vaten. Wil je hiervan op de hoogte blijven volg dan de Facebook pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief van Hertog Jan want vaak zijn de speciaal bieren snel uitverkocht. 

Wij hebben een hele leuke middag gehad en raden iedereen aan er heen te gaan als je in Arcen bent. 

Marjon heel erg bedankt voor de geweldige rondleiding die je ons hebt gegeven. Je was top! 

Proeverij

Liefs

Sweet & Spicy