Blog over restaurants

Koeien en Kaas Zoetermeer (foto indebuurt.nl)

Hai lieve volgers!

Wij zijn weer eens gaan eten, dit keer bij het nieuwe restaurant koeien en kaas in Zoetermeer op het Cadenzaplein. Een grote aanwinst voor Zoetermeer als je het aan mij vraagt! Wat een prachtige tent!           

Een mooie open keuken hebben ze wat ik altijd een pluspunt vind. Mooie ronde tafels maar ook hoge en lange tafels. Ook nog een soort verdieping waar je ook lekker kan zitten. Het ziet er echt heel leuk uit allemaal! 

We bestelde een lekkere fles la Chevaliere. Een lekkere witte wijn. Die stond de eerste keer helaas niet koud op tafel. Bij de 2de fles kregen we wel een mooie emmer erbij! 

Van het huis kregen we een lekker toastje om te beginnen. Was erg lekker!

Van het huis

Als voorgerecht namen we allemaal een proeverij. We namen een koeien en kaas proeverij en een vleesproeverij. Wat was dit lekker zeg! Een lekker kaassoepje, toast met tartaar, ham, en een heerlijke gedroogde ham. Nog een speciaal kaasje die heerlijk was. En een soort kaasbroodje, nou die smolt op je tong zo lekker!

Dus dat was al een goed begin, het personeel is ook super vriendelijk en doen hun werk erg goed!

Koeien en kaas proeverij

Ze hebben ook een mooi systeem in het restaurant met een lampje die je om kan draaien wanneer je het hoofdgerecht wilt ontvangen. Zo kan je dus lekker rustig tafelen op je eigen tempo! Dik pluspunt! 

Als hoofdgerecht nam ik een lekkere entrecote van 250g met een heerlijke blauwschimmelkaas sausje! Sweet nam een Rib eye van 250gr. Schoonvader een tonijnsteak. En schoonmoeder en zusje de "sliders" koeien en kaas. Dit zijn 3 miniburgers, brisketburger, cloosterkaasburger, koeien en kaas burger. 

Dit was allemaal erg lekker! Lekker frietjes erbij ook en een lekkere frisse salade. Gewoon top!

Entrecote 250g

Toen werd het tijd voor het dessert. De dames namen een lekkere scropino. Sweet nam een sorbet. En schoonvader de aardbeien romanoff. Met de scropino ging het even mis in positieve zin haha we kregen ze dubbel, en die 2de was dan maar van het huis haha hadden we geen problemen mee! 😂👌

Wij hebben dus een geweldige leuke avond hier gehad! Erg lekker gegeten en we zijn goed vermaakt. 

Personeel van koeien en kaas zoetermeer, bedankt voor de geweldige avond! En voor de koks petje af voor het heerlijke eten wat jullie maken!

Tot snel! 

Scropino double

Liefs

Sweet & Spicy