Blog over restaurants

Hallo Lieve Volgers,

Wij zijn pas geleden een paar dagen naar Brugge geweest. Wat was dit geweldig zeg! We willen jullie graag wat tips geven voor als je zelf plannen hebt om naar Brugge te gaan.

Allereerst is een slaapplek wel erg handig.

Wij sliepen bij bed&breakfast Con Ampere. Echt een aanrader. Super mooie kamers,  romantisch ingericht. Heel erg goed ontbijt & lekkere koffie. De eigenaren zijn Nederlands en super vriendelijk en vooral erg gezellig! Wij hebben hier echt enorm genoten ♡  Het ligt ook dicht bij het centrum dus je kan er zo heen lopen. Ideaal. Ze hebben privé parkeerplaatsen te huur in de buurt dus helemaal top! 

Dus zeker hierheen gaan om te overnachten 

http://conampere.be/conampere-genthof-brugge/

 

Leuke dingen om te doen.

Wat je zeker moet gaan doen als je in Brugge bent is sowieso de twee brouwerijen bezoeken.

Je hebt de halve maan, erg leuk om te bezoeken. Na afloop krijg je hun eigen Brugse zot om te proeven. Maar je hebt ook nog Bourgogne de Flandres. Een wat kleinere brouwerij maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Heel erg leuk om te doen. Ook hier  krijg je na afloop een eigen merk biertje om te proberen maar je kan hier ook een proeverij doen van 6 biertjes. Zeker doen! Je kan hier ook heerlijk op het terras aan het water gaan zitten. 

Ook erg leuk is om een boottochtje te gaan doen. Bijna op elke hoek in Brugge vertrekt wel een klein bootje die een kleine rondleiding geeft. Heel erg leuk om even te doen. De kosten hiervan zijn 10 euro en dat geld voor alle bootjes dus maakt niet uit waar je instapt.

Daarnaast is het Historium die op het Plein zit ook echt een aanrader om te bezoeken. Je krijgt eerst een mooi liefdesverhaal te zien via 7 kamers die in Brugge afspeelde vroeger in de middeleeuwen. Daarna kan je nog met een speciale bril doen alsof je helemaal zelf terug in de tijd bent en zelf op de markt staat in de middeleeuwen. Erg leuk dus zeker doen! Ook hier krijg je een muntje om daarna boven in het café een biertje te drinken naar keuze. Je kan hier op een mooi terras zitten met uitzicht over de markt.

Je kan ook een hoop kerken bekijken in Brugge want er zijn er heel veel. Maar bezoek zeker even de kathedraal erg mooi om te zien. Maar ook de baseliek is erg speciaal. Hier zit een man de hele dag heilig bloed te bewaken. Je kan hier langst lopen en je hand op het doosje met bloed leggen om dan een wens te doen. Erg apart om te zien. 

Dus genoeg te doen en te zien in Brugge. Je zal je hier niet snel vervelen 

 

Eten & Drinken

In Brugge zijn erg veel eettentjes en biercafe's. Erg moeilijk een keuze te maken. Daarom help ik even met wat tips.

Waar je zeker heen moet dat is een super leuk biercafé die in het kleinste straatje van Brugge staat. Je loopt er echt zo voorbij. Dit café  heet de Garre. Ze hebben ook hun eigen bier Garre bier. Hier krijg je er alleen wel maar maximaal 3 van want deze is maar liefst 11%. Mensen kwamen hier ook vaak waggelend het steegje weer uit 😂 Het is wel echt de moeite waard erg leuk cafe. En wat ook leuk is bij elk biertje krijg je een klein schaaltje met kaasjes. En je kan uit heel erg veel soorten bier kiezen.

Waar het ook erg lekker eten is maar waar ze ook 300+ soorten bier hebben is bierbrasserie Cambrinus. Hier hebben ze echt heerlijke stoofvlees dus die moet je ook echt nemen! En natuurlijk ook Cambrinus bier en nog 299 andere soorten. Reserveren is hier wel een aanrader! 

Dan heb je ook nog het geweldige House of Waffles. Hier heb je niet alleen zoete wafels maar ook hartige voor de lunch. Wij namen een wafel met bacon en ei. Echt een aanrader, zo erg lekker! Dus hier moet je zeker even gaan lunchen! 

Nou ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips en laat zeker even weten als je bent geweest! 

 

Liefs

Sweet & Spicy