Blog over restaurants


WijnSpijs Wandeling Zoetermeer

Hai Lieve Volgers,

 

Afgelopen zondag, 23-09-2018, waren Sweet & Spicy bij de WijnSpijs wandeling in Zoetermeer.

Het was de allereerste keer dat wij mee gingen lopen. Wij waren samen met mijn (Spicy) schoonouders, zij lopen al jaren zelf mee.

Helaas hadden wij het weer niet mee, hele dag regen, maar dat mocht de pret niet drukken!

 

Wij begonnen bij restaurant de Sniep.

Wij werden goed ontvangen en naar een tafeltje geleid.

Wij kregen een plekje in de serre.

Er werd een lekkere witte wijn geserveerd, die eerst geproefd mocht worden. Deze werd goedgekeurd dus daarna lekker een glaasje voor ons alle vier.

Als gerechtje kregen we een heerlijk satétje.

Smaakte heerlijk!

Wel jammer dat hier geen glaasje water bij werd geserveerd maar verder prima service gehad, vriendelijk personeel, het hapje zelf was niet heel speciaal maar gewoon lekker!

Saté bij de Sniep

Na de Sniep zijn wij naar de Dorpsstraat gewandeld, lekker met de paraplu door de regen. Hopsakee, altijd blijven lachen! 

Toen kwamen wij aan bij restaurant nummer twee, Restaurant Smaak&Vermaak.

Ze hadden netjes tenten neergezet met heaters erbij, waar je kon zitten als het restaurant nog even vol was.

Gelukkig was dat voor ons niet nodig, wij hadden een lekker plekje binnen vlakbij de keuken! 

Het restaurant is super knus, alsof je thuis komt. 

Het geeft een echt huiskamer gevoel! 

En het mooie vind ik dat je ook onderdeel bent van de keuken want je kan alles zien wat ze doen en hoe ze het maken! Geweldig!

 

Er stond hier al lekker een karaf water op tafel, zeker een pluspunt!

Als eerste kregen wij een lekker broodje met heerlijke boter, om alvast mee te beginnen.

Daarna kregen wij een heerlijk klein gerechtje, het was iets met Watermeloen, maar er was zoveel uitleg.....onthoud dat maar eens haha.

De smaken samen waren verrukkelijk!

Enige puntje, wij kregen hierbij een vorkje maar het werdt best vloeibaar dus een lepeltje was handiger geweest. Deze tip hebben ze ook met een lach en al hun enthousiasme gewoon aangenomen.

Want ja deze mensen staan daar met echte liefde voor hun vak. Je ziet hier geen chagarijnig hoofd. Ze werken hard en blijven lachen, met veel enthousiasme vertellen ze hun gasten alles over het eten en de wijn!

Enja wij zijn nog niet klaar hier hoor, want wij kregen gewoon nog een gerecht.

Een heerlijk hapje met vis, volgens mij was het iets met spekschuim erbij en ook nog een beetje limoncellosaus.

Ook dit smelt weer op je tong. Een explosie van smaken in je mond.

Nee dit is niet uit te leggen, dit moet je zelf gaan ervaren!

Ook hier kregen wij weer een prachtige uitleg bij, ook van de witte wijn die erbij werd geserveerd. Het enige wat ik nog weet van het prachtige verhaal van de wijn is dat het uit Frankrijk kwam haha (sorry Sander)

Sander kwam ook de hele vis showen hoe deze eruit zag, zodat we dan ook wisten wat wij aten.

één woord: Geweldig.

Andere restaurants kunnen wij hier eigenlijk niet mee gaan vergelijken.

Dit is op en top georganiseerd.

De gasten worden in de watten gelegd.

En het eten is er fantastisch!

Ga erheen lieve volgers!

Smaak&Vermaak in de Dorpstraat,Zoetermeer

Smaak & Vermaak

Smaak & Vermaak

Smaak & Vermaak

Sander van Smaak & Vermaak

Keuken van Smaak & Vermaak

Na onze geweldige ervaring bij Smaak & Vermaak liepen wij naar de buren.

Restaurant de Heeren van Soetermeer.

Het was er lekker rustig, dus wij konden zelf een plekje uitzoeken. 

Wij namen plaats achterin het restaurant met uitzicht op de tuin.

Ook hier beschikken ze over een open keuken, wat ik zelf altijd erg plezierig vind.

 

Als eerste werd de wijn geserveerd. Een heerlijke rode wijn die niet al te sterk van smaak was omdat het vlees al veel sterke smaken heeft. 

Dus deze wijn paste erg goed bij het gerecht.

Ook hier werd lekker een glas water bij geserveerd.

 

Ze serveerde hier de welbekende brisket. 

Een geweldig lekker stukje mals vlees.

Deze is 10 uur gegaard en smelt letterlijk op je tong.

Dit vlees smaakt heerlijk en helemaal met de bbq-saus erbij.

Ze hoorde hier dat wij dol zijn op hun brisket dus toen er een stukje over was in de keuken wisten ze wel waar ze dat konden brengen.......natuurlijk bij ons haha

Dus wij hadden nog een extra stukje van dat heerlijke vlees!

Ook hier is het personeel erg vriendelijk.

De open keuken is zeker een pluspunt!

Mocht je hier een keer gaan eten, neem dan zeker de bekende brisket!

Je gaat hier geen spijt van krijgen!

De Heeren van Soetermeer

Brisket

De Heeren van Soetermeer

Nadat wij heerlijk bij De Heeren hadden gegeten liepen wij weer door de regen naar de volgende.

Dit keer belandden wij bij een nieuw restaurant die voor het eerst mee doet met de WijnSpijs wandeling, namelijk restaurant Achteraf, ook in de Dorpsstraat.

Het restaurant is prachtig ingericht met mooie houten tafels en heerlijke zachte stoelen.

Ook hier beschikken ze over een open keuken, zeker een pluspunt in een restaurant.

 

Wij hadden een mooi plekje achterin het restaurant.

De tafels staan ook niet te dicht op elkaar, wat ik zelf erg fijn vind.

Er werd een lekkere rode wijn geserveerd wat lekker smaakte bij het vleesgerechtje.

Helaas werd hier ook geen water bij geserveerd.

 

Er werdt eerst een sausje neergezet, de chimichurri.

Dit was een uitprobeersel en ze wilden weten wat wij ervan vonden, want ze zijn van plan  het ook bij het brood te gaan serveren.

Ze wilden dus nu via de WijnSpijs wandeling de gelegenheid hebben dit te testen met de gasten.

Het zou ook heerlijk smaken bij het vlees.

Wij waren dus wel nieuwsgierig geworden naar de smaak ervan.

 

Wij kregen een heerlijk stukje ossenhaas geserveerd.

Heel goed gebakken lekker rosé, precies waar ik van hou. 

Wij deden allemaal het sausje erover en dit smaakte echt heerlijk!

Het sausje was goed geslaagd en het gerecht zelf natuurlijk ook.

 

Wat wij ons wel afvroegen was als ze het sausje bij brood willen gaan serveren hoe wij dat dan konden testen.

Want wij hadden geen brood bij het gerecht.

Wij vroegen het aan de serveerster en ze vertelde dat we het sausje even puur moesten proeven om echt de smaak ervan te testen zodat ze zeker weten dat het goed bevalt. 

Dus dat hebben wij daarna gedaan en dat smaakte heerlijk. En wij denken ook dat dit zeker goed zal smaken bij wat brood.

 

Ook hier hebben wij dus prima gegeten.

Mooi restaurant geworden die echt achter in een steegje verborgen zit,

maar verrassend groot is en gezellig.

Er is vaak live muziek te vinden hier wat een leuke en gezellige sfeer geeft.

Goed personeel, mooie inrichting en fijne keuken!

 

 

Restaurant Achteraf

Restaurant Achteraf

Ossenhaas

Restaurant Achteraf

Na Restaurant Achteraf liepen wij door naar Class by Jofel.

Ook dit zit in de Dorpsstraat.

Als je binnen komt word je gelijk ontvangen. 

Vanuit de gang kan je wel in de keuken kijken maar helaas niet vanuit het restaurant.

Wij konden zelf een plek uitzoeken, want het was niet druk.

Ook hier kozen wij om achterin te gaan zitten, aan een gezellige ronde tafel met een lekkere leren bank eraan en twee lekkere zachte leren stoelen.

 

Ook hier kregen wij lekker een glas water erbij geserveerd, zeker een pluspunt!

Als gerecht kregen wij een heerlijk stukje zalm. En zeker niet zomaar een stukje zalm. 

Deze was echt heel zacht en speciaal van smaak!

Dit was echt geweldig lekker!

Er werd echt een goede uitleg gegeven over het eten en ook van de chileense witte wijn die ze hier bij serveerde.

Het personeel was hier dus ook erg goed, mooie uitleg van alles en een mooie lach op het gezicht.

Echt heerlijk gegeten en zeker een aanrader!

Heerlijke Zalm!

Class by Jofel

Class by Jofel

Na Class by Jofel liepen wij naar het laatste restaurant, namelijk 1892, ook in de Dorpsstraat gevestigd.

 

Wij werden hier netjes ontvangen.

Daarna werden wij naar een tafeltje gebracht die eerst leeg gehaald moest worden. Dat vond ik zelf een beetje jammer vergeleken met de andere restaurants waar de tafels voor ons gewoon gedekt stonden. 

Ook hier helaas geen glaasje water erbij.

Wel een lekker glas witte wijn die prima smaakte.

Daarbij kregen wij een lekker stukje witvis.

Smaakte prima, maar niet super speciaal qua smaak.

 

Het personeel was verder goed.

Netjes een uitleg gekregen van het gerechtje en een klein beetje van de wijn.

Verder prima gegeten hier. Maar ze vielen niet echt op qua gerechtje.

 

Verder een prima restaurant waar ze een leuk concept hebben om te eten, namelijk shared dining.

Zeker een keer uit proberen!

Restaurant 1892

Wij hebben deze wandeling afgesloten bij Smaak&Vermaak, waar iedereen die heeft gewandeld uitgenodigd werd voor een lekker dessert met daarbij een dessertwijn.

Dit hoorde niet bij de wandeling maar was wel erg leuk om hier nog af te sluiten met z'n allen.

Het dessert was weer net zo heerlijk als de rest wat wij eerder geproefd hadden. 

 

Wij hebben echt een heerlijke middag gehad ondanks de regen.

Het was een super leuke ervaring en we gaan dit zeker vaker doen.

De uitschieter van deze wandeling was zeker Smaak&Vermaak!

En daarna liggen Class by Jofel en De Heeren van Soetermeer voor mij op twee. 

De smaken van hun gerechtjes waren ook echt geweldig! En ook het totaalplaatje was gewoon super.

 

Maar wij willen alle restaurants bedanken die ons ontvangen hebben deze dag.

Het was een super leuke dag!

 

Tot volgend jaar!

Liefs

Sweet & Spicy